Een Animatie met inhoud

Van promo poster naar animatie.

Deze animatie hebben wij gemaakt al onderdeel van het “bidbook” van Scouting Nieuwerkerk om zich beschikbaar te stellen voor de organisatie van de Roverway 2018. Een onderdeel Jambolee van 2017 van Europees scouting evenement.

Een Internationaal evenement waarbij meer dan 3000 Scouts vanuit heel Europa naar Nederland kwamen. De Nieuwerkerkse Scouting had zich hiervoor ingeschreven om een van de scoutclubs te worden die de internationale scouts zou ontvangen en activiteiten te organiseren.
Het geschreven “bidbook” moest er gelikt uitzien met een promoposter. Voor de poster werd onze hulp ingeschakeld. Zo kwamen de scouts bij ons terecht met de vraag of wij een promoposter wilden maken.

Van promo poster naar Scouting Animatie
Met een poster (of flyer) is het in het digitale tijdperk moeilijk de aandacht te trekken.
Wil je echt opvallen, dan zul je verrassend uit de hoek moeten komen. Out of the box denken. En dat is wat deze klant wel aansprak. Het moest passen bij de Scouting. Animatie was hiervoor uitermate geschikt.

Als verrassing hebben we daarom in plaats van de poster, alle informatie verwerkt in een animatie. Een heldere, sprekende, jonge en vlotte animatie.

Een Animatie met inhoud
In de animatie vindt je verschillende onderdelen die Nederland/Nieuwerkerk aan den IJsel vertegenwoordigen. Een paar voorbeelden werden gegeven door de scouting zelf: Stroopwafels, molens, Het laagste punt (Nieuwerkerk aan den IJssel) en de NS.

Daar hebben wij zelf nog een aantal dingen aan toegevoegd. Zoals tulpen en Stichting de Zonnebloem (de lokale Scouting werkt veel samen met deze stichting).

Aan het eind van de Animatie worden de leden van de Scouting voorgesteld. Dit was een eis van de klant. Om zo zichzelf voor te stellen aan de hoofd organisatie.

De klant was erg positief. Zowel over de animatie als het concept en de creativiteit.
Het evenement mochten ze mede door de invulling van de animatie organiseren.

Meer weten?
Wij helpen je graag.