iHobby

Een boeiend project.

iHobby is meer dan alleen een hobbywinkel. iHobby inspireert en adviseert klanten graag met vele voorbeelden en deskundig advies. In de winkel in Nieuwerkerk aan den IJssel is 250 m2 gevuld met arts & crafts en in de leukste straat van Rotterdam een winkel gevuld met 150m2 hobby-plezier!

Sinds 2005 was onder de naam The Creativ Company gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel, in 2016 is de naam veranderd in iHobby. Een nieuwe naam met 2 betekenissen. I love Hobby en de “i” staat ook voor internet/online.

Het logo moet strak worden, maar tegelijkertijd ook speels met een uitstraling die past bij de doelgroep van 3 tot 99 jaar.

Van idee tot concept

Een grote uitdaging die wij met beide handen hebben aangepakt. Bij een strak logo dachten wij a snel aan een strak lettertype met als basis kleur zwart. En daarbij veel kleur om het levendig te maken. Voor de kleuren dachten wij aan een streep of druppel verf . Als strategie hanteren wij dat we 5 uiteengaande concepten willen voorleggen om de richting te bepalen

Van concept tot ontwerp

Uit de concepten werden de richting bepaald en de payoff “meer dan een hobbywinkel” werd bij het logo bijgevoegd

Logo ontwerp

Het ontwerp kwam al snel in de eindfase terecht, ontwerp 1 en 3 werden met elkaar gecombineerd tot een nieuwe ontwerp, waarbij de verfstreep op meerdere manieren gebruikt kan worden in de uitingen.

branding

Het nieuwe logo was geboren

Meer weten?
Wij helpen je graag.